Mobix.ba posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika i posjetioca. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Mobix.ba obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada ličnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka i informacija

Ličnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena i prezimena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Mobix.ba ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda ili prilikom registracije na Mobix.ba ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u isključivo ove navedene svrhe.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos ličnih podataka

Mobix.ba koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Mobix.ba neće dijeliti vaše informacije sa drugim strankama, nebitno da li su u pitanju drugi klijenti ili kompanije. Također, Mobix.ba savjetuje svim roditeljima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Mobix.ba Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetioca Mobix.ba, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na kompjuteru korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tokom posjeta stranici. Kolačićima trećih strana Mobix.ba se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše web stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o web browseru, jeziku, operativnom sistemu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem kompjuteru ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje opcija naše web stranice ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku. Ipak, jedino kolačići koji se koriste na platformi Mobix.ba su Google AdSense i Google Analytics kolačići, te se kao takvi ne mogu iskoristiti za identifikaciju korisnika.

Rok čuvanja podataka

Mobix.ba čuva Vaše podatke do isteka roka od 3 godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok čuvanja podataka. Vaši podaci se u svrhe direktnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 3 godine računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 3 godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ukoliko je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.